Femårig förlängning av strategiskt samarbete med OpenSolution

Femårig förlängning av strategiskt samarbete med OpenSolution
16 November, 2016 patric
Avatar
In Press release

OpenSolution och West International har tecknat ett nytt femårigt avtal. Avtalet innebär att West fortsätter leverera OpenSolutions behov av kortterminallösningar för den nordiska marknaden.

OpenSolution är en ledande leverantör av betallösningar i Norden. 8.000+ kunder återfinns i hela regionen och referenser inkluderar bl.a. arenor, transportföretag, flygbolag, Guide Michelin-restauranger, ledande casinon och nattklubbar. Sedan 1 juli 2016 är IK Investment Partner huvudägare till OpenSolution.

“OpenSolution har vuxit kraftigt de senaste åren. Tillsammans med IK Investment Partner lägger vi nu i en extra växel för att fortsätta denna tillväxt. I detta sammanhang är vi mycket nöjda att kunna fortsätta det strategiska samarbetet med West för att även fortsättningsvis utveckla framtidens betallösningar”, säger OpenSolutions vd och grundare Christian Johansson.

”Jag är mycket glad och stolt att samarbetet med OpenSolution fortsätter att utveckla sig positivt. Under fyra år har vi tillsammans förbättrat förutsättningarna för näringsidkare att ta betalt med kort och samtidigt förändrat den svenska kortbetalningsmarknaden i grunden. Nu fortsätter vi denna resa in i framtiden med unika lösningar som adresserar hela den nordiska marknaden”, säger Sten Karlsson, vd West International AB.

WestInt® kortterminaler är sedan tidigare godkända av branschorganisationen PCI samt kortföretagen MasterCard och Visa. I det fortsatta samarbetet med OpenSolution stöds även de nationella korten BankAxept och Dankort i Norge respektive Danmark. Terminalerna kombinerar hög kvalitet med smarta funktioner som exempelvis stöd för kontaktlösa kortbetalningar och aktivt valutaval, s.k. ”DCC”.

Pressmeddelande-20161116_OpenSolution-5arsavtal.pdf